May 29, 2015

TUTTI FRUITI at home



YUMYUMMMM.....sedapnya tutti fruiti...!!!

Nak makan tutti fruiti MAHAL..! sikit jer pon dah cecah RM5 ke atas.. kalo makan sendiri boleh la nak budget2.. TAPI gi ngan ANAK2.. Camner..??? 

Sanggup ker cut cost untuk anak2...???
atau pesan kat anak2 jgn amik banyak2.. kecur air liuq anak tu... baru nak have fun dah kena warning.. hilang selere trosss..!

















All item is READY STOK












OKAY sekarang TAK PERLU RISAU LAGiiiiii.. Sebab kami ade special untuk seisi keluarga...

filling ade Honey sunflower, pitaschio, dan gajus

Tengok kat picture tu... RM bedal semua filling.. nak rase kenikmatannye.. sedapppp...!!!

Boleh letak seberapa mana nak letak nuts tu.. anak lebih happy kan bile beraktiviti bersama... makan Bersamaaaa.. Tiap hari makan pon no probs..! hihiiii










untuk for detail boleh terus PM inbox kami..

STOK TAK BANYAK DAH... 


Available to pos  ke seluruh malaysia

fos fast action whatsapp kami ke 016-6810844

1st Segmen & Giveaway By Afidah Azmi88

Assalamualaikum 



Jika ada kelapangan.. Jom join segmen Give away ni...


Due date till 27june2015

Lama lagi kan.. Jom support Afidah Azmi88  

Hadiahnya tak tau lagi.. Ngah kumpul hadiah atau ngah PK la tu nak bagi ape..

So suprise..!!!





AWAS PRODUCT TIRUAN YANG JAUH LEBIH MURAH

Assalamualaikum semuaaa.. Salam manis salam perkenalan... Lately, Ramai yang kate die survey harga ade yang lagi murah dari harga asal..

Semua dah maklum #FLORALMASK ni RM39.90 


TAPI ada yang jual RM20

Murahhh gilosss cadbury kan..???

Ok, barang murah sape pon NAK.. Lelagi FREE sape mampu tolak..hihihih.. 
Tapi Uolss jgn tak tau Sebenarnya #floralmask ni pon ade FAKE tau..

So, that dapat murah then jual pon murah...!

Kesannya kat muka Uolss.. So, Kami tak bertanggungjawab if kulit muka Uolss bermasalah sebab dapatkan #floralmask yang murah tu...

Uolss Nak HARGA ke KUALITI.. Kami jaga kualiti that why barang baikkk punyee..

RM ade bagi perbezaan antara FAKE & ORIGINAL.. Uolss boleh bezekan ok.. 




FLORAL MASK 2015 ORIGINAL

- LEBIH BESAR 
- STIKER DI PRINT TERUS DI ATAS BOTOL ( tidak boleh di koyak )
- WARNA LEBIH TERANG ( warna purple berry )
- PENUTUP BOTOL BERWARNA PURPLE
- HOLOGRAM BAHARU ! BERBENTUK BULAT ( tertulis dianpixy )
- NO KKM NOT140804207K



===========

AWAS PRODUCT TIRUAN  !!



TULISAN FLORAL MASK BERBENTUK  BULAT ORIGINAL




KAKI KARTUN KEDALAM ADALAH  ORIGINAL




NO KKM TIDAK SAH / TIDAK WUJUD 



ANDA TAK PERLU RISAU LAGI !!

DAPATKAN FLORAL MASK ORIGINAL

BERWAJAH BARU !!






Jom try :)

AGENT / DROPSHIP DIPERLUKAN

Berminat untuk tahu detail ??



@

SMS / WHATSAPP KE 016 681 0844 ye


Kami syarikat yang berdaftar dengan SSM , so tak perlu risau

T.kasih :)

TESTIMONI FLORAL MASK LAGI

Assalamualaikum.. Ni RM nak share testimoni lagi..

Testimoni #Floralmask


. memang berkesan produk ni untuk perangkap whitehead dengan blackhead..





#fatinsuhana using FLORALMASK di kwasan paling byk whitehead / blackhead



feedback floral mask.. masker peel off pertama warna purple.customer ni guna kt kawan yg paling byk whitehead/blackhead.. hidung n pipi..result nye ?? wow !! melekat2 mcm di korek2 ..



"Saya sendiri dah cuba.. bukan whitehead /blackhead je terkluar.. kulit rasa bersih dan segar.. guna dua kali sbb best sgt, = izzue islam


saya sendri guna.. dan buat video menggunakan floral mask . jelas whitehead terkeluar di hidung.. floral mask best - ainan tasnem 


sy dh beli .. mmg t'baik laa floral mask nie .. cuba jgn x cuba .. rugi tau lau x cuba ..


RUGI TAU SAPE TAK CUBA... 



Jom try :)

AGENT / DROPSHIP DI ALU-ALUKAN

Berminat untuk tahu detail ??



@

SMS / WHATSAPP KE 016 681 0844 ye


Kami syarikat yang berdaftar dengan SSM , so tak perlu risau

T.kasih :)

May 28, 2015

FEEDBACK CUSTOMER : FLORAL MASK

Assalamualaikum :)


Sila klik 2x untuk lebih jelas yer..



Alhamdulillah, kami trusted seller.. So, jangan ragu untuk membeli dengan kami ok :)

Balance anda akan dipulangkan even seposen ja.. 



Jom try :)

AGENT / DROPSHIP DIPERLUKAN

Berminat untuk tahu detail ??



@

SMS / WHATSAPP KE 016 681 0844 ye


Kami syarikat yang berdaftar dengan SSM , so tak perlu risau

T.kasih :)


May 27, 2015

untuk Renungan bersama...


1) Jangan pukul anak dari lutut keatas
2) Jangan gunakan tangan/anggota tubuh kita utk memukul anak dengan tangan dan jangan sesekali mena...
mpar anak pakai tangan kita. nanti anak jadi bertambah degil dan nakal dan tak boleh control

3) Rotan/pukul anak di telapak kakinya . Secara saintifiknya ada kaitan dengan refleksologi dan merangsang ke bahagian otak
...Sabda Rasulullah s.a.w.
“Berguraulah dengan anak kamu kala usianya satu hingga tujuh tahun. Berseronok dengan mereka, bergurau hingga naik atas belakang pun tak apa. Jika suka geletek, kejar atau usik anak asalkan hubungan rapat. Lepas tujuh hingga 14 tahun kita didik dan ajar, kalau salah pukullah dia (sebagai pengajaran)”

4) Mulakanlah hidup anak anda dengan nama panggilan yang baik. Nama panggilan yang kurang baik akan menyebabkan anak anda malu dan merasa rendah diri. (Dalam Islam sendiri nama panggilan yang baik adalah digalakkan).
5) Berikan anak anda pelukkan setiap hari (Kajian menunjukkan anak yang dipeluk setiap hari akan mempunyai kekuatan IQ yg lebih kuat daripada anak yang jarang dipeluk)
6) Pandanglah anak anda dengan pandangan kasih sayang (Pandangan ini akan membuatkan anak anda lebih yakin diri apabila berhadapan dengan persekitaran)
7) Berikan peneguhan setiap kali anak anda berbuat kebaikan (Berilah pujian, pelukkan, ciuman, hadiah ataupun sekurang-kurangnya senyuman untuk setiap kebaikan yang dilakukannya).
8) Janganlah mengharapkan anak anda yang belum matang itu melakukan sesuatu perbuatan baik secara berterusan, mereka hanya kanak-kanak yang sedang berkembang. Perkembangan mereka buatkan mereka ingin mengalami setiap perkaratermasuklah berbuat silap.
9) Apabila anda berhadapan dengan masalah kerja dan keluarga,pilihlah keluarga (Seorang penulis menyatakan anak-anak terus membesar. Masa itu terus berlalu dan tak akan kembali).
10) Di dalam membesarkan dan mendidik anak-anak, janganlah tuan/puan mengeluh. Keluhan akan membuatkan anak-anak merasakan diri mereka beban.
11) Dengarlah cerita anak anda, cerita itu tak akan dapat anda dengari lagi pada masa akan datang. Tunggu giliran anda untuk bercakap (Ini akan mengajar anak anda tentang giliran untuk bercakap)
12) Tenangkan anak anda setiap kali mereka memerlukannya.
13) Tunjukkan kepada anak anda bagaimana cara untuk menenangkan diri. Mereka akan menirunya.
14) Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut harijadinya. Sediakanlah hadiah harijadi yang unik walaupun harganya murah. Keunikan akan membuatkan anak anda belajar menghargai. (Anak2 yg dtg daripada persekitaran yang menghargai akan belajar menghargai orang lain).
15) Kemungkinan anak kita menerima pengajaran bukan pada kali pertama belajar. Mereka mungkin memerlukan kita mengajar mereka lebih daripada sekali.
16) Luangkanlah masa bersama anak anda diluar rumah, peganglah tangan anak-anak apabila anda berjalan dengan mereka. Mereka tentu akan merasa kepentingan kehadiran mereka dalam kehidupan anda suami isteri.
17) Dengarlah mimpi ngeri anak-anak anda. Mimpi ngeri mereka adalah begitu real dalam dunia mereka.
18) Hargailah permainan kesayangan anak anda. Mereka juga dalam masa yang sama akan menghargai barang-barang kesayangan anda. Elakkan daripada membuang barang kesayangan mereka walaupun sudah rosak. Mintalah kebenaran mereka sebelum berbuat demikian.
19) Janganlah membiarkan anak-anak anda tidur tanpa ciuman selamat malam,
20) Terimalah yang kadangkala anda bukanlah ibubapa yang sempurna. Ini akan mengurangkan stress menjadi ibu bapa.
21) Jangan selalu membawa bebanan kerja pejabat ke rumah. Anak-anak akan belajar bahawa kerja pejabat selalunya lebih penting daripada keluarga.
22) Anak menangis untuk melegakan keresahan mereka tetapi kadangkala cuma untuk sound effect sahaja. Bagaimanapun dengarilah mereka, dua puluh tahun dari sekarang anda pula yang akan menangis apabila rumah mula terasa sunyi. Anak-anak anda mula sibuk mendengar tangisan anak mereka sendiri.

“Anak- Anak ibarat kain putih. Ibu bapa lah yang mencorakkannya menjadi yahudi, nasrani atau majusi”

semoga bermanfaat (^_^)

Kolagen pembunuh senyap

Kolagen pembunuh senyap
Wartawan Sinar Harian25 Mei 2015




Rumpai laut
Rumpai laut
Kolagen pembunuh senyap
Struktur kolagen
JANGAN sampai salah langkah!

Makanan tambahan kolagen semakin mendapat tempat di hati masyarakat memandangkan khasiatnya dikatakan mampu mengembalikan keanjalan dan mencerahkan kulit.

Namun, tahukah bahawa kolagen boleh menjadi pembunuh dalam senyap?

Di pasaran, terdapat pelbagai produk dengan kandungan kolagen yang dijual sehingga 20,000Mg.

Pengambilan kolagen dalam kuantiti banyak boleh memberikan kesan kepada fungsi hati dan buah pinggang yang akan menyebabkan kegagalan kepada fungsi kedua-dua organ penting ini.

Pastikan, jangan tersalah langkah, lihat dahulu kondisi kandungan dan lebih penting dapat nasihat daripada pakar.

PPIM terima aduan pengguna

PERSATUAN Pengguna Islam Malaysia (PPIM) menerima aduan mengenai produk makanan tambahan seperti kolagen yang dibeli tidak memberikan hasil seperti dijanjikan.

Ketua aktivisnya, Datuk Nadzim Johan berkata, keadaan itu seolah-olah menipu pengguna untuk membeli produk tersebut. 

“Pada kebiasaannya harga untuk produk kolagen itu mencecah ratusan ringgit dengan menjanjikan bahawa ia akan memberikan hasil menakjubkan.

“Tetapi ada yang datang kepada kami menyatakan mereka ditipu setelah membelanjakan ratusan ringgit, tetapi hasil yang diperoleh tidak memuaskan,” katanya.

Menurutnya, tidak semua pengeluar produk makanan tambahan menipu pengguna sebaliknya ada segelintir cuba mengaut keuntungan dengan cara mudah.

“Mereka (pengeluar produk) perlu wujudkan satu persatuan dalam kalangan mereka supaya wujud etika dalam setiap pengeluaran produk dan tidak mengambil kesempatan menjual dengan harga tinggi.

“Terdapat juga pengeluar produk berasaskan krim kolagen meletakkan bahan yang merbahaya. Memang akan nampak kesan positif tetapi untuk jangka masa panjang ia akan menyebabkan masalah kulit,” katanya.

Katanya, pengguna perlu peka dengan kandungan dalam makanan tambahan diambil dan tidak terlalu mempercayai promosi yang dibuat syarikat pengeluaran produk makanan tambahan.

“Kadang-kadang yang datang untuk jual produk itu adalah rakan-rakan sendiri ataupun daripada kalangan keluarga sendiri yang menjual produk.

“Pengguna perlu tahu sesuatu produk sesuai atau tidak sebelum membelinya walaupun yang menjual adalah kenalan kita sendiri,” katanya.

Rosakkan organ dalaman

MAKANAN tambahan seperti kolagen jika diambil secara berlebihan bakal mengundang risiko terhadap sistem dalam badan.

Pakar Toksikologi, Keselamatan dan Terapi Makanan Jabatan Sains Nutrisi, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Dr Norazlanshah Hazali berkata, kesan pengambilan kolagen tanpa had tidak akan dilihat serta-merta sebaliknya, pada jangka masa panjang jika digunakan secara berterusan.

“Apabila produk dengan kandungan kolagen masuk dalam badan, ia akan diproses di hati dan dipecahkan kepada molekul kecil.

“Jika diambil berlebihan, ia memberikan beban kepada hati yang perlu bekerja keras memproses bahan tersebut,” katanya.

Katanya, selepas selesai proses di hati, kolagen akan diangkut dalam darah untuk dihantar ke seluruh badan.

“Kolagen akan diuraikan kepada asid amino dan diangkut melalui darah ke kawasan diperlukan seperti otot dan kulit.

“Lebihan kolagen pula tidak boleh disimpan di dalam badan sebaliknya perlu dikumuhkan keluar melalui air kencing dan najis,” katanya. 

Katanya, pengguna berisiko mengalami kerosakan sel hati.

“Suplemen ini tidak mengandungi kolagen semata-mata, tetapi berkemungkinan ada pengawet digunakan bagi memastikan produk itu stabil,” katanya.

Dr Norazlanshah berkata, proses ini berlaku di buah pinggang dan jika dikumuhkan secara berlebihan, sel buah pinggang akan rosak dalam jangka masa panjang.

Beliau menasihati pengguna supaya mendapatkan konsultasi daripada pakar perubatan sebelum mengambil kuantiti kolagen yang sesuai.

“Daripada segi kuantiti kolagen, biasanya wanita memerlukan lebih berbanding lelaki kerana ia mudah dicerna dalam tubuh,” katanya.

Katanya, pembaziran berlaku jika badan tidak memerlukan banyak kolagen tetapi ia dia

May 26, 2015

CARA MUDAH MENGHILANGKAN BINTIK HITAM & PUTIH ( BALCKHEAD & WHITEHEAD) DI MUKA

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera,

Ramaikan yang mengalami masalah bintik hitam dan bintik putih atau (Whitehead and Blackhead) di muka? Liang roma menjadi besar dan kulit muka menjadi kasar disebabkan kehadiran bintik putih dan bintik hitam atau (whitehead and Blackhead) ini. Apa yang anda buat jika ianya ada dimuka anda? anda picit? atau biarkan sahaja? Mungkin sukar untuk picit kerana ianya sangat kecil dan sukat untuk dikeluarkan. Bintik putih dan bintik hitam atau (whitehead and Blackhead) ini biasanya akan naik dibahagian hidung, dayu, sekitar mulut dan juga pipi. 




Apa yang menjadi punca?? 
Bintik putih terjadi akibat pengumpulan lebihan sebum atau minyak di dalam liang roma kulit. Oleh sebab kulit wajah sangat halus dan ringan, penyumbatan sebum menyebabkan liang roma tidak dapat bernafas dengan sempurna.Akhirnya segala kekotoran yang tersumbat akan membentuk bintik-bintik putih..

Apa pula beza bintik putih dan bintik hitam?
Bintik atau tanda hitam sering terjadi pada wajah, dahi dan hidung. Lazimnya, masalah ini pasti akan di sertai dengan kehadiran jerawat. Masalah bintik hitam lebih banyak menyerang remaja berikutan keadaan hormon yang aktif dan kadangkala tidak stabil. Bintik putih seperti yang di terangkan tadi akibat pengumpulan kekotoran di bawah lapisan kulit.


Cara Untuk Hilangkan Bintik Hitam & Bintik Putih (Whitehead & Blackhead) Dimuka Dengan Mudah

1. Hilangkan blackheads
Buat rawatan facial atau buang sendri blackheads tersebut. Jika rawatan facial dilakukan, suhu kulit ditingkatkan dengan menggunakan wap panas pada kulit dan urutan muka dlakukan untuk "mencairkan" minyak keras dalam liang bagi memudahkan proses menanggalkan blackheads.
Bagi melakukannya sendiri, boleh wapkan muka dengan wap dari air panas. Letakkan tuala di atas kepala anda dari belakang untuk mengelakkan stim terkeluar dari muka anda. Wap ini akan membantu untuk melonggarkan bintik hitam dan menjadikan mereka lebih mudah untuk dihapuskan. Biarkan selama 10 minit. Jika stim menyakitkan muka , anda boleh memberi tumpuan hanya pada hidung.

p/s : kos per session nak buat facial ni anggaran RM38 - dan ke atas.. Biasenya RM38 ni percubaan untuk pertama kali jer... Next session da RM90 ke atas.. SEKALI SESSI tau.. Lepas 2-3hari whitehead / blackhead muncul lagi... Nak gi facial lagi ker..???? 
Koyak poket T___T


2. Elakkan minyak daripada pengoksidaan
Bahagian ini adalah penting dalam mengurangkan kemunculan bintik hitam. Seperti yang saya nyatakan, bintik hitam adalah minyak yang telah teroksida dan menjadi hitam, jadi jika anda boleh mengelakkan minyak dari pengoksidaan, minyak tidak akan bertukar hitam (atau sekurang-kurangnya sama dengan cepat).

Antioksidan digunakan dalam produk penjagaan kulit mempunyai banyak manfaat seperti menggalakkan pengeluaran kolagen, mencerahkan warna (tompok coklat) dan melambatkan pengeluaran radikal bebas yang merosakkan kulit, tetapi satu faedah mengejutkan ialah kemampuan mereka untuk menghalang minyak daripada pengoksidaan, sebab itu ia diberi nama antioksidan. Apabila memilih produk antioksidan, mencari formula yang mengandungi Vitamin C, tetapi pastikan ia adalah stabil, tidak menyengat atau mengganggu kulit.


************************

Dulu dan sehingga kini sebelum RM tahu cara yang legi mudah dan tak menyakitkan... RM picit je kasi keluar.. teknik ni dah lame dipraktikkan dari zaman hostel lagi..

TAPI SEKARANG ADE YANG LAGI SENANG>> nak tau tak camne..

* tak menyakitkan
* Mudah, senang 
* BERKESAN











U olss jangan pelik... Yang putih2 yang mencanak amcam kemuncup tu sebenarnya whitehead tau.. So camnerr..??? Terkejuttt tak kalo muka Uolss yang disangka bersih tanpa whitehead tu  sebenarnya banyakkkkk whitehead camtu...???

Geli tauuu.. eauuwuwwww...!!!

Buang la Uolss.. jgn simpan jangan bagi die beranak pinak... 

#floralmask ni RM pon guna.. Hasben pon guna... kalo boleh tiap hari nak gune... kikikiiii
barulah licingg je hidung yang tak bape nak mancung ni... ehheheee

Jom try :)

AGENT / DROPSHIP DIPERLUKAN

Berminat untuk tahu detail ??



@

SMS / WHATSAPP KE 016 681 0844 ye


Kami syarikat yang berdaftar dengan SSM , so tak perlu risau

T.kasih :)

May 25, 2015

TANGKAP GAMBAR, LIKE, POST DAN SHARE DAPAT DISCOUNT FLORAL MASK


BERMINAT NAK DAPATKAN DISCOUNT FLORAL MASK..???? 

APA KATA JOIN NI... 10orang terawal RM nak BAGI DISCOUNT...!!!

due date : 25 may 2015


Caranya mudah sahaja... ikut step RM listkan kat bawah ni ye..

bila floral mask on media ??? klik sini 

............................................

1) tangkap gambar iklan FLORAL MASK ni kat KOSMO

2) Like pages Wajah Bersih Berseri (<--klik)

3) Post gambar yang korang snape tadi tu kat Page Wajah Bersih Berseri

4) Share kan kat wall korang

5) Pm ke pages Wajah Bersih Berseri untuk tebus discount


senang kan...??? Nanti RM check, korang jujur ke tak.. hihiiii..

Jujur penting.. baru berkat.. ye tak

*********************

NAK TAMBAH DUIT POKET LEBIH tapi tak de masa nak uruskan...?? BZ dengan aktiviti harian.. Tak de laptop atau komputer.. Tapi ada HP canggih.. Boleh berwhatssap, layan FB setiap hari, RM boleh bantu.. :)


KLIK  untuk ketahui bagaimana saya boleh membantu anda..


Berminat untuk tahu detail ??



@

SMS / WHATSAPP KE 016 681 0844 ye


Kami syarikat yang berdaftar dengan SSM , so tak perlu risau

T.kasih :)

** penyertaan / segmen kurang dari 10 pic dan tak mengalakkan, RM terpakse cancelled  t___t**

FEEDBACK CUSTOMER : RIDMAS

Assalamualaikum :)


pagi ni over happy bukan sebab monday... Tapi bangun2 pagi je Allah lembutkan Hati cust ni tok wasap RM dan kate suka dengan cara kami berurus niaga...

Syukur diberi pelanggan yang baik hati


En. Andy ni beli #FloralMask dengan RM



U olss ragu2, tak percaya tak yakin dengan servis kami.. dengan hasil barang jualan kami..???

Tak pa, Insyallah Allah akan buka hati Uolss untuk beli dengan kami.. hihiihihhhh

Kami pun takut heh nak tipu org.. Kat padang masyar nanti mampu ke kami mencari Uols.. Ya allah jauhkan la sifat tamak..

We Trusted Seller

No doubt..!!!



Berminat untuk tahu detail ??



@

SMS / WHATSAPP KE 016 681 0844 ye


Kami syarikat yang berdaftar dengan SSM , so tak perlu risau

T.kasih :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...