May 22, 2015

TIPS HILANGKAN BINTIK PUTIH DAN HITAM

Korang ada masalah camniii..???


Euewwwww.. Geli , GERAMMMM...! rasa nak picitt2 ja kasi bersihhh... hihihiih..

Mase kat asrama teknik t.intan dulu, RM memang rajin dok picit2 muka kengkawan, 1 dorm tu mintak RM picit.. dorang lena di buai mimpi.. Yang tak tahan tu nangis sokmo laaa..

Lepas tu muka bersih clear la.. Tapi bengkak2 then ade bekas picit...Nah nak sharekan tips hilankan bintik hitam & putih tu

Bintik hitam atau dikenali sebagai “Black head” menjadi suatu masalah kepada seseorang yang mempunyai bintik hitam di wajah nya. Keadaan tersebut menyebabkan seseorang hilang keyakinan dan merasa tidak selesa. Bintik hitam terjadi kerana terapat liang-liang pori yang tersumbat yang disebabkan oleh debu, kosmetik dan kotoran yang tidak dibersihkan dengan betul. Antara tips yang boleh digunakan untuk menghilangkan bintik hitam adalah:
  • Menggunakan krim penghilang pori
Krim kecantikan seperti pore cleanser senang diperolehi di kedai-kedai yang berhampiran. Pastikan anda membeli pembersih pori yang tulen bukan tiruan untuk mengelakkan kesan sampingan yang tidak di ingini.
  • Menggunakan telur
Rendam sehelai tisu ke dalam dua biji putih telur. Kemudian, tampal tisu di di bahagian yang ditumbuhi bintik hitam tersebut. Tanggalkan tisu setelah ia mulai kering. Selepas itu, basuh muka dengan bersih serta menggunakan pencuci muka yang bersesuaian. Anda boleh lakukan petua ini sebanyak dua kali dalam seminggu.
  • Beras pulut dan kayu manis
Petua tradisional juga berkesan untuk menghilangkan pori di wajah. Caranya, campurkan kulit kayu manis dengan beras pulut. Setelah itu, goreng tanpa menggunakan minyak sehingga ia nampak kekuningan. Cara penggunaannya, kisar lalu gosokkan pada muka dua kali dalam seminggu.
  • Daun nangka
Cara menggunakan nya adalah dengan melumutkan sehelai daun nangka yang tua dicampurkan dengan sedikit air. Kemudian, setelah siap sapukan pada muka yang dibersihkan. Setelah itu, bersihkan bahagian muka dengan air suam.
  • Pencuci muka
Gunakan pencuci muka yang bersesuaian untuk anda sebagai langkah penjagaan muka dan mengelakkan pertumbuhan pori. Amalkan dua kali sehari mencuci muka iaitu pada waktu pagi dan sebelum tidur.
Selamat mencuba…

******************************
Skang ni RM tak perlu lagi dok picit2, menyakitkan.. silap haribulan menanges...hihiih

guna je FLORAL MASK ni.. settle masalah...

LELAKU / PEREMPUAN boleh guna... Selamat, berkesan dan mudah di gunakan :)
Berminat untuk tahu detail ??@

SMS / WHATSAPP KE 016 681 0844 ye


Kami syarikat yang berdaftar dengan SSM , so tak perlu risau

T.kasih :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...