March 28, 2016

GAMBAR PHOTOSHOOT

assalamualaikum and salam sejahtera
Happy day 😍😍
.

Saja nak share gambaq photoshoot ni.. Uolsss mai cuci mata na 😊😊👍
Jangan muntah hijo lak
Nanes akak.. Hihiii




































Sori na
Uolss terpakse sengetkan kepala.. Hihiii


Lokasi : tepi sawah
Photographer : by me

Ade bakat tak ?
Hancus wedding orang kalo akak pi amik gambaq deme ni
Menanes !


Nak bagitau ni
😱 setiap pembelian 2pcs ( SPECIAL FREE POS )😍😍
😱😱 setiap pembelian 10pcs (sama item )
Takde free pos tapi SPECIAL PRICE
Uolss mesti tekejut berok !

Tak caya ka ?
Mai order 10pcs vitamin
Hihiii


Jangan lupa na
WASSAP ja akak lelaju 👍😍

016 681 0844

March 14, 2016

PETUA AWET MUDA

Coffee scrub banyak digunakan di tempat spa dan sangat berkesan untuk membuang lapisan kulit yang mati atau sebagai exfoliate skin.

Kandungan kafeinnya membantu meremajakan sel-sel kulit dan membuat kulit terasa lembut dan halus.

Menggunakan coffee srub sesekali adalah sangat baik kerana ianya membantu Anda merasa lebih rileks sekaligus meremajakan kulit.

Berikut adalah cara membuat coffee scrub di rumah:

1. Ambil mangkuk berukuran sedang, tambahkan 1/2 cawan gula pasir putih dan 1/2 cawan gula pasir coklat (brown sugar). Jika tiada gula pasir coklat (brown sugar), boleh juga menggunakan secawan penuh gula pasir putih.
2. Tambahkan 7 sudu besar serbuk kopi.
3. Tambahkan 1/3 cawan garam.



4. Tambahkan 5 sudu teh extra virgin olive oil. Anda boleh juga menggunakan jenis minyak lain seperti almond dan seumpamanya.
Boleh juga menggunakan baby oil. Penambahan minyak ini untuk membuat campuran agar lebih lembut. Campur minyak dengan bahan lainnya hingga rata.

5. Tambahkan satu sudu teh minyak lavender atau tea tree oil untuk menambahkan aroma, jika Anda mahu. Kacau hingga merata. Gunakan coffee scrub ini sebelum atau boleh juga ketika anda mandi.




Penambahan gula dalam scrub adalah untuk membuat kulit lebih bersinar, manakala kopi dan garam berfungsi untuk mengelupas lapisan kulit yang kering dan membersihkan kulit.
Coffee scrub ini juga bermanfaat untuk mencegah dan menghilangkan selulit.

selamat mencuba :)

March 13, 2016

NAK CANTIK ?? JOM CUBA. GUNA BARANG DAPUR JER

Siapa kata nak cantik perlu belanja besar ?? kalo rajin boleh cantik dengan cara camni.. natural beauty gitu :)









JUS KURUS : SESUAI UNTUK TURUNKAN BERAT BADAN

maaf cakap la yee.. kalo dapat ni tiap hari.. akak sanggup !!

hahahha sedap kot ni

nak tau camne nak buat ?

tak yah nak belanja besar 

boleh kurus tapi rajin tak rajin je la

ok ni ha resepi..



JUS KASTURI - sesuai untuk turunkan berat badan

Bahan-bahan

1 biji oren sunkist
1 biji epal hijau
5 biji limau kasturi (jusnya shj)
4 biji limau kasturi (dibuang biji dan dikisar bersama kulit)
gula ikut kesukaan
4 biji asam boi
Ais


Cara-cara
1. kisar 5 bahan pertama sehingga halus
2. tambahkan asam boi dan ais sebelum dihidang

credit to : shiema yunus



gud luck dan happy menguruskan badan !

NO.5 PALING FEBRET TAK KIRA BANGSA. BETUL KE ?


Ini Sarapan rakyat malaysia.
xdapat dinafikan sedap dan mengeyangkan.
xdapat dinafikan daripada peringkat sekolah, universiti, tempat kerja, semua orang sarapan seperti ini.
.
Xdapat dinafikan harga makanan ni murah .
xdapat dinafikan juga sarapan seperti ini la yang menjadi punca kpd kebanyakan rakyat malaysia susah nak turun berat badan..
HAHAHAHAA
.










.
Bukan semua orang tapi kebanyakan.. anda tidak termasuk sbb anda kan sarapan pagi dengan quaker oats, ikan salmon dan jus buah segar..

hehe.. 
smile emoticon
 PEACE

BERAT MASIH TURUN WALAUPUN MAKAN AISKRIM HARI2


Bukan 'aiskrim' tu yang buat lemak dan berat badan anda naik tapi bahan2 yang ada dlm ais krim tu terutama sekali gula yang sangat tinggi.. Sebab tu kalau budak2 banyak makan aiskrim bole rosak gigi...
.
Tapi anda pernah dengar tak gigi rosak sebab banyak makan buah?? haa xpernah kan.. sebab manis buah (fructose) lain dgn manis gula (glucose)..
.
NAH, RESEPI AISKRIM / AISPOP SIHAT.
Takde gula (glukose), 
.



BLUEBERRY ORANGE ICY POPS

Bahan-bahan :

1 heaped cup of blueberries
2 navel oranges
3/4 cup coconut milk
1/2 cup coconut water
1/2 cup coconut cream

*heaped : membukit/tinggi 



AISPOP STRAWBERRY, BUNGA RAYA & TEMBIKAI

Bahan-bahan :

4 tbsp bunga raya kering + 1 cawan air 
3 tbsp maple syrup
1 cawan strawberry yg telah dikupas 
2 cawan tembikai yg di potong-potong
Secubit garam laut

1) Didihkan bunga raya dgn air di dalam periuk. Selepas mendidih, tutup api dan biarkan selama 30 minit supaya bunga raya sebati dengan air. Kemudian sejukkan dalam peti ais. 

2) Kemudian campurkan air bunga raya yg telah sejuk ke dalam blender dengan bahan-bahan lain. Blend hingga halus. 

3) Tuangkan campuran itu ke dalam bekas ais pop (boleh hasilkan 12 ais pop) dan bekukan sekurang-kurangnya 4 jam. 

Kemudian siap di makan. Enjoy!



AISPOP POPEYE


AISPOP TEMBIKAI PEDAS.

Kalau xckup pedas, boleh cicah sambal belacan..




APRICOTS YOGURT POPSICLES

Buah sebagai hiasan..hehe



BERRY POPS

Berries, yogurt, vanilla dan madu.


BUNGA-BUNGA CINTA LESTARI DALAM AIS POP



FROZEN FRUITY ICY POPS

Bahan-bahan :

1/3 cup diced kiwi 
1/3 cup diced watermelon
1/3 cup diced strawberries
1/3 cup diced pineapple
1/4 cup fresh pineapple juice or orange juice

*diced = di potong dadu

Cara buat :

Campur & gaulkan semua buah yg dah di potong dadu ke dalam mangkuk. Isi buah-buah tersebut ke dalam cawan bersaiz 150ml. 

Kemudian letak 1 sudu besar jus yg dah diperah dan cucuk stik ke dalam buah-buah tu.

Simpan dalam peti ais untuk beberapa jam (about 4 hours). 

Selepas siap beku, keluarkan ais pop dari cawan dgn alirkan air suam ke atasnya utk beberapa saat.

Siap. Enjoy! 



Untuk penggemar sayur

GREEN SMOOTHIE DETOX POPSICLES


POWER SMOOTHIE STRIPED POPSICLES

Baca nama pun dah kenyang..hehe


Sweet & salty celery popsicles

Bahan-bahan :

1 ½ cups jus celery (10 ribs)
1 ½ cups simple syrup
10 daun basil segar
¾ sudu kecil garam


tapi ada manis-manis buah atau madu.
Boleh la puaskan hati korang yang sweet tooth tu. Sedap gila tapi masih bole turun berat badan.. tapi kalau anda masih suka dgn aiskrim yg manis lemak bekrim disukai ramai tu, truskan la makan.. kalau berat tak turun2, padan muka.. Ala gurau pun xboleh.. 
smile emoticon

.
.
Share & tag kawan-kawan korang yg tgh diet. Mesti diorang dh lama xmakan aiskrim.. heheee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...